Art Safari Bucharest @ Piața George Enescu

  • by


Art Safari Bucharest @ Piața George Enescu
22 mai

Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și institute culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial.

Bucureştiul este un loc unic în care trecutul se întrepătrunde cu viitorul. Denumit la începutul secolului al XX-lea „Micul Paris”, amputat de demolările făcute în perioada comunistă şi schimbat de noua arhitectură a ultimilor douăzeci şi cinci de ani, îşi caută identitatea. O identitate care nu poate fi obţinută decât prin recuperare culturală. Or, Art Safari încearcă, prin intermediul evenimentului cultural, să contribuie la repunerea Bucureştiului pe harta culturală europeană.

De ce Art Safari? Pentru că au existat în decursul istoriei culturale din România ruperi de ritm, condiţii vitrege de funcţionare a sistemului artistic şi chiar întreruperea legăturilor cu scena internaţională de artă. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg.
Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spațiul cultural al pieţei de artă.

Program
Site
fb event

Leave a reply (we review all comments)